Muziekwaterbed Therapie

Muziekwaterbed:

Muziekwaterbed therapie is een krachtig middel om mensen weer in balans te brengen. Muziektrillingen in combinatie met water en warmte zorgen voor een heerlijk ontspannen gevoel. Hierdoor kunnen spanningen stress/ en pijnklachten gedeeltelijk of geheel verdwijnen. Emoties kunnen loskomen en opgekropte gevoelens kunnen en mogen worden losgelaten. Je gaat liggen op het warme muziekwaterbed en luistert naar de muziek. Hoe voelt de trilling van de muziek voor jou? Wat mag er bij jou loskomen? Je ervaart een diepe ontspanning. Tijdens het liggen ontvang je van mij een energetische behandeling. Deze therapie werkt o.a. bij pijn, stress, spanningen en burn-out en is ook zeer geschikt als ontspanningstherapie.

Hoe werkt het?

Het muziekwaterbed is een ongestabiliseerd waterbed. Het watermatras ligt op trilplaten die de trillingen van de muziek rechtstreeks aan het water van het waterbed overbrengen. Geluidstrillingen worden vele malen beter door water verder gedragen dan dat dit door de lucht gebeurt. Zo kunnen dolfijnen en orka's over zeer grote afstand met elkaar communiceren doordat het geluid dat ze voortbrengen zich voortplant door het water. Ook het water in het waterbed geleidt de geluidsgolven door het hele matras. Omdat het menselijk lichaam voor ±75% uit water bestaat, planten de geluidsgolven zich ook gemakkelijk voort door het hele lichaam. Op deze manier bereiken ze elke cel van je lichaam, waar ze hun heilzame werking kunnen doen.


Welk effect mag je verwachten?

Ons lichaam bezit een zelfherstellend vermogen en ook dat kan geactiveerd worden door de trilling van het muziekwaterbed. Naar muziek luisteren lijkt een passief proces. Er ontstaat echter in het brein een stroom van gevolgtrekking, verwachtingen en anticipaties. Daarom is het mogelijk dat muziek je emoties verandert, bepaalde ervaringen of gebeurtenissen terughaalt, pijn vermindert en prestaties beïnvloed. Binnen de fysio wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van geluidstrillingen met een hoge frequentie. Elke cel, elk orgaan & ieder mens heeft zijn eigen trillingsfrequentie. Als men trillingen toevoegt aan het lichaam zoals de muziekwaterbedtherapie dan kun je dat zien als een interne massage. De vloeibare lichaamsstoffen komen ook in beweging en dit stimuleert de afscheiding van afvalstoffen. De interne massage door de muziek zorgt ervoor dat de spanningen los trillen op verschillende plaatsen in je lichaam. Door de groeiende bewustwording kun je leren om beter naar de stem van je lichaam te luisteren. In een veilige omgeving, waarin men steeds dichter bij zichzelf kan komen en leert beter de eigen grenzen te ervaren kunnen oude patronen los gelaten worden. Hierdoor wordt ruimte gecreëerd voor nieuwe werkbare patronen en door de diepe ontspanning kunnen pijn, stress en spanningen verminderen, emoties kunnen op een rustige manier losgelaten worden.

 

Muziekwaterbedtherapie Li-belle

Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) in combinatie met het muziekwaterbed.

BRTT is een wetenschappelijk onderbouwde therapie waarbij het lichaam zichzelf herstelt van overweldigende ervaringen (trauma's) uit het verre- of recente verleden. Het lichaam raakt overweldigd en kan zich niet herstellen op een manier zoals moeder natuur het bedoeld heeft. In onze moderne cultuur wordt na een traumatische gebeurtenis de natuurlijke terugveerreactie van het lichaam onderdrukt. Hetzelfde gebeurt ook bij herhaalde stressmomenten, waardoor het zich opstapelt en chronisch wordt.

Bewust vergeten we dan de traumatische gebeurtenis, echter het lichaam onthoudt deze.

De natuurlijke manier voor het lichaam om overbodige fysieke en geestelijke spanning kwijt te raken is door de spieren te laten trillen.

Door deze BRTT-therapie te combineren met het muziekwaterbed wordt het lichaam in staat gesteld om van de onverwerkte traumatische gebeurtenissen op een veilige en comfortabele manier te herstellen. 

unsplash