Meditatietraining

Wat is meditatie?

Meditatie betekent voor de een wellicht rust, stilte, ontspanning en voor de ander bewustwording, een gevoel van eenheid en verbondenheid met alles in en om ons heen. Mediteren leert je sneller te ontspannen en helpt je uit te stijgen boven de dagelijkse zaken en zorgen die ons helemaal in beslag nemen. Het helpt je om een staat van bewustzijn te bereiken, waarin je tot verstilling komt, een sfeer van innerlijk luisteren.

Wat gebeurt er in de meditatie?

In meditatie verstillen we geestelijk en openen we onszelf voor een innerlijke wijsheid, een diepere bewustzijnsstaat. Je kunt inzien dat je gedachten niet de waarheid vertellen over wie jij bent. Als je mediteert dan kijk je als het ware naar je gedachten. Je gedachten komen en gaan, zijn veranderlijk. Jouw wezenlijke ik is onveranderlijk in rust. In de rust mogen er inzichten komen welke voor jouw van belang zijn.

Enkele definities over meditatie.

  • Meditatie is een manier om doelen te realiseren.
  • Meditatie is het leren om in harmonie te zijn met je lichaam, ziel en geest.
  • Meditatie zorgt voor inzichten en persoonlijke groei.

Ken U zelf

Meditatie is niet alleen een weg naar zelfkennis en geestelijke ontwikkeling, het is ook een manier om bewuster om te leren gaan met al je innerlijke mogelijkheden en een alert creatief bewustzijn te scheppen, dat zich verbonden weet met zijn bron. Vanuit die bron ontvang je inspiratie en ideeën die ervaren en gevoeld worden en die op een natuurlijke wijze omgezet worden in daden en activiteit. Meditatie helpt je zo gevoelens van eenheid te ervaren en jezelf dieper verbonden te weten met je leven.

Drukke gedachten?

Ook als je denkt: "mediteren dat is niets voor mij want mijn gedachten gaan altijd maar door..." , is het waardevol om te kijken hoe je bij je innerlijke rust en stilte komt. Je kunt je gedachten meenemen in je meditatie. Als je heel goed bent in nadenken zorgt meditatie ervoor dat je daar minder last van hebt en meer plezier. Je hebt meer keuzevrijheid en je bent meer in balans. Je komt thuis bij jezelf.

Aanmelden?

Kijk voor de actuele planning op nieuws.

Via het contactformulier kun je jezelf aanmelden of laten weten dat je interesse hebt. Je krijgt dan van mij bericht als er nieuwe datums beschikbaar komen.

unsplash